MIAMI DOWNTOWN MIX-USE INFILL / 2013

The Miami Infill project consists of two structures and a courtyard designed to be an open theater, a place of gathering and relaxation. The ground floor is mostly open air public place that clearly connects main and back street. The intention with this gesture was to introduce new open air pedestrian area in Miami Downtown. This project for its main course has the idea of breaking the existing urban conditions. Therefore if repeated couple of times in several blocks this project is clearly defining and introducing new pedestrian block and a new street in Miami Downtown area. The main, front structure has two apartment units, one on the second floor and the other one occupies third and fourth floor and has three terraces. The back structure has one apartment unit that occupies second and third floor. All apartment units are designed to have open air spaces-terraces with intention to relate people to the outdoors. Also, both structures include small courtyards that along with terraces provide natural air ventilation. Two staircases are completely open and public as they are vertical extensions of this new, urban pedestrian zone.

/ Diagrams /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
/ Concept / Program / Circulation / Massing / Massing repeated
/ Floors //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
/ Sections //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
/ Process //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
The Miami Infill project consists of two structures and a courtyard designed to be an open theater, a place of gathering and relaxation. The ground floor is mostly open air public place that clearly connects main and back street. The intention with this gesture was to introduce new open air pedestrian area in Miami Downtown. This project for its main course has the idea of breaking the existing urban conditions. Therefore if repeated couple of times in several blocks this project is clearly defining and introducing new pedestrian block and a new street in Miami Downtown area. Ground floor has to retail spaces, a cafe bar in front oriented towards the main street and a small room in the back building planned to be a back stage for performance artists and actors who will be using open air theater as there stage.  The main, front structure has two apartment units, one on the second floor and the other one occupies third and fourth floor and has three terraces. The back structure has one apartment unit that occupies second and third floor. All apartment units are designed to have open air spaces-terraces with intention to relate people to the outdoors. Also, both structures include small courtyards that along with terraces provide natural air ventilation. Two staircases are completely open and public as they are vertical extensions of this new, urban pedestrian zone.
Back to Top